Удариха фабрика за опасни дрехи в Харманли

DenNews.bg
01.06.2012
размер на текста:

Акция на ГДБОП разкри фабрика за дрехи ментета в Харманли, застрашаващи човешкото здраве, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването, започнало от популярния интернет сайт www.sportni-stoki.eu, чрез който били разпространявани фалшификатите.
От харманлийската фабрика, готовата продукция пристигала чрез куриери в столицата и там се съхранявала и пласирала. От цеха са иззети 3500 спортни екипа с логата на световноизвестни марки и много материали. Според специалисти за производството им били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които могат да предизвикат трайни увреждания на кожата и са забранени с директива на ЕС.
Престъпната група е правила по 5 000 лв. оборот на ден, а през последния месец са заработени 40 000 лв.
Нанесените щети на държавата възлизат на 500 000 лв.
Задържана е 36-годишната Ю.И. от София, собственик и администратор на сайта. Жената била засечена да изпраща 18 пратки в столичен офис на куриерска служба. Тя не е отчитала никакви данъци, не е работила през търговско или друго дружество.
Престъпната група била разработена и развита от Х.А. (31г.) от Харманли, криминално проявен и осъждан за престъпление срещу интелектуалната собственост, Д.Д. на 31г. от Хасково и 32-годишния З.Х. от Исперих.
Разпространението на фалшивите стоки е спряно, както и предлагането им в интернет., съобщават от МВР.
Образувани са две досъдебни производства за извършено престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети