Путин се закле във вярност на Русия, спази клетвата към Медведев

DenNews.bg
07.05.2012
размер на текста:

Специално за случая бяха отворени Спаските порти, през които новият президент влезе в Кремъл. Снимка: Reuters

Новият руски президент Владимир Путин се закле във вярност към своя народ за трети път като в думите му прозвучаха нотки на надежда за по-добро бъдеще на страната. Само няколко часа преди президентската клетва Путин напусна премиерския кабинет и правителството му подаде оставка. Повече от очаквано веднага след задължителните думи на клетвата Путин предложи вече бившият президент Дмитрий Медведев за премиер.
30 артилерийски салюта съпроводиха Владимир Путин в изкачването му на най- главния пост в държавата, а гостите дошли на церемонията бяха 3000.
В тронната Андреевска зала новият държавен глава заяви, че посвещава живота си на сигурността на гражданите и за трети път се закле да брани руските интереси. Той подчерта в речта си, че в момента страната има всичко, за да се движи напред, като предупреди, че близките години ще са определящи за развитието й десетилетия напред.
След речта на досегашния президент и официалната част Путин напусна сградата на правителството и беше ескортиран до Кремълския дворец.
Специално за церемонията бяха отворени Спаските порти, през които Владимир Путин влезе в комплекса.
Видимо развълнуван, Медведев заяви, че всяко подобна церемония е едно ново начало за страната.
Той подчерта, че е много важно реформите, които е започнал като президент да бъдат продължени.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети