Братя Галеви ще се адаптират 14 дни в затвора в Бобов дол, преди влизането им в общежитието в Самораново

Даниела Методиева
04.05.2012
размер на текста:

Осъдените на по 5 и 4 години ефективно братя Галеви ще бъдат приведени за изтърпяване на наказанието в общежитето в Самораново, след 2-седмична адаптация в приемното отделение на затвора в Бобов дол. Това е едно от задължителните условия по закон, обясни административният ръководител на Окръжна прокуратура-Кюстендил Камен Пешев.
При всички случай Пламен Галев и Ангел Христов ще бъдат доведени в затвора в Бобов дол с белезници от съдебна охрана.
В срок до 7 дни от публикуването на решението Върховният касационен съд трябва да го изпрати на Окръжен съд в Кюстендил за окомплектоване. Към папката ще бъдат приложени решенията на окръжния съд в Кюстендил, на Софийски градски съд, както и последното на ВКС. След това цялата папка ще бъде предоставена и на директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев. След като се запознае и той детайлно с всички материали по делата, ще трябва да издаде забрана за напускане на страната, обясни още Камен Пешев. Цялата процедура може да се проточи общо 2 седмици, според Камен Пешев документите по делото може би ще пристигнат от ВКС в края на следващата седмица.
За това, че двамата има вероятност да изтърпяват наказанието си именно в общежитието в село Самораново, се коментира от месеци в Дупница, докато се очакваше излизането на решението на ВКС. Под сурдинка дори се говори, че за двамата са отделени специални помещения, на които е правен и ремонт.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети