Син заби секира в главата на майка си, жената с опасност за живота

DenNews.bg
31.05.2012
размер на текста:

Син заби секира в черепа на майка си в кочериновското село Бараково. 50-годишната Любка Карадачка е с опасност за живота. Първоначално е приета в Спешен център-Благоевград, но заради усложнения е транспортирана за лечение в Пирогов.
Първоначално за инцидента сигнал в полицията в Благоевград е подаден от медиците в Спешния център, към 17:30 часа вчера. След установяване на самоличността на жертвата благоевградските полицаи са подали сигнал до Кюстендилската дирекция на МВР.
Два часа преди инцидента 30-годишният Георги Карадачки бил забелязан да се разхожда из центъра на селото във ведро настроение и нищо не подсказвало какво ще се случи. Той дори споделил, че ще пътува до Благоевград, за да плати сметки.
Според местните момчето има проблеми с развитието и психиката, но не се знае дали Георги някога е бил лекуван в специализирано заведение.
„Видимо има някакъв проблем, но досега винаги е бил кротък, даже учтив. Не съм предполагала, че може да се случи нещо такова. Не знаем, нито защо е нападнал майка си, нито как”, коментира кметът на Бараково Жулиета Лазова. Преди време Георги работил към кметството по програмите за безработни, но в последно време нямал постоянна работа. Затова и според съселяни той е нападнал майка си заради пари. Полицията обаче ще установява причините за тежкия инцидент тепърва.
Карадачки е арестуван за 24 часа. По случая е образувано дознание в РУП-Рила.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети