Експертиза по разследването срещу Янев за учителските заплати още се бави

Даниела Методиева
03.05.2012
размер на текста:

И след второто удължаване на разследването срещу бившия кмет на Дупница Атанас Янев с още 2 месеца, финансово-счетоводната експертиза все още не е предоставена в Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Това обяви говорителят на държавното обвинение Марияна Сиракова, която изрази надежда все пак този път експертите да успеят да свършат навреме работата си, въпреки голямата им ангажираност и по други дела.
Прокурорската проверка срещу екскмета на Дупница Атанас Янев за неправомерно отклоняване на държавната субсидия за учителските удължава за втори път. Първото бе, след като финансовата ревизия, назначена от Симеон Дянщов, приключи. Резултатите от нея бяха присъединени към преписката за учителските заплати и държавното обвинение в Кюстендил разпореди допълнителна проверка от Икономическа полиция в Кюстендил. Прокуратурата трябваше се произнесе в началото на март, но след това разследването бе удължено отново. Този път така и не стана ясно каква е причината.
Преписката срещу Атанас Янев бе образувана още по време на мандата му на 21-и септември, когато учителката от ОУ Неофит Рилски в Дупница Лили Георгиева внесе сигнал в държавното обвинение в Дупница. Преписката бе разпределена при прокурор Оля Смилянова,
която я изпрати по компетентност на Окръжна прокуратура, тъй като визираните в нея 2 престъпления- по служба и за разпореждане с бюджетни средства не по предназначение, са в компетенциите на Окръжна прокуратура. Административният ръководител на обвинението в областния град Камен Пешев веднага възложи извършването на проверка на свой колега.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети