Два часа не стигнаха на Оланд и Саркози за спора кой е по-големият обединител

DenNews.bg
03.05.2012
размер на текста:

Досегашният президент на Франция Никола Саркози и неговият опонент Франсоа Оланд спориха в ожесточен телевизионен дебат кое ще обедини французите. И най-вече кой от двамата е по-добър в ролята на обединител.
Опонентът с леви възгледи Оланд изтъкна, че неговата политика ще бъде главно за обединението на френския народ, а основната му цел като бъдещ президент ще бъде точно единството на нацията. Саркози от своя страна пък е категоричен, че точно той е обединителя и има неоспорими доказателства за това.
"През петгодишния ми мандат никога нямаше насилие", подчерта Саркози. "Така че има хора, които говорят за обединение и хора, които го постигнаха", посочи той.
По време на дебата беше засегната и икономическата ситуация в страната, като безработицата, разбираемо, беше в основата на спора. Оланд опита да сравни Франция с Германия и да покаже как при съседи хората без работа са много по-малко, но Саркози веднага го засече и му припомни, че точно неговата политика е обратната на тази на Германия.
Ожесточеният дебат прокара няколко основни тези в анализите на наблюдателите. Че Оланд е по-умереният лидер и че именно той премина през изпитанията на спора като президент. Медиите пък не пропуснаха да сравнят Саркози с хищник, които явно се бори със зъби и нокти за втори мандат.
Три дни остават на французите да направят своя избор. Проучванията обаче са готови с резултата от изборите- на 6 май Франция ще има нов президент. А името му е Оланд.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети