ГДБОП разследва фалшив профил във Фейсбук на кмета на Бобошево Крум Маринов

Даниела Методиева
03.05.2012
размер на текста:

Служители на ГДБОП от сектор „Компютърни престъпления” започнаха разследване заради фалшив профил във Фейсбук на кмета на Бобошево Крум Маринов. Създателите са направили и колаж, като са използвали снимка на Маринов от предизборната му кампания през октомври миналата година и още една, ползвана от друг профил.
Спецченгетата работят по сигнал на Маринов, а поводът за него са пусканите коментари на стената на въпросния профил във Фейсбук, които компроментират както личния му живот, така и работата му като кмет на общината. Голяма част от коментарите са изпратени от мобилен телефон. Освен създадения фалшив профил на Крум Маринов, има и още един под името Хари Потър, сипещ обидни коментари върху стената. За кратко време към листата с приятели във фалшивия профил на кмета на Бобошево бяха присъединени общински съветници, както и хора от неговото обкръжение.
Прави впечатление и фактът, че малко, след като служителите на ГДБОП започнаха разследване по случая, профилът на Крум Маринов бе изтрит, а малко по-късно и този на Хари Потър. Това може и да означава, че регистрацията е извършена от някой от хората от обкръжението на кмета, или пък се е стигнало до изтичане на информация отново от това обкръжение.
След като спецовете от сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП разберат от кой IP адрес или адреси са правени въпросните профили във Фейсбук, ще стане ясно и кой е инициаторът за кампанията срещу Крум Маринов. Това ще стане ясно след предоставяне на информация по искане на ГДБОП от интернет-доставчика, или от мобилния оператор, чийто абонат е авторът на коментарите.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети