Местят 11 дръвчета между Джамията и Околийската къща заради проект

Даниела Методиева
29.05.2012
размер на текста:

8 дръвчета и 3 фиданки между галериите Джамията и Околийската къща в Дупница ще бъдат преместени заради реализирането на проект за облагородяване на пространството между двете постройки и прокарване на алея между тях. Това информира пиарът на общината Даниела Годинова във връзка със събирането на подписка от дупнишки художници против премахването на дърветата и храстите.
Подписката бе инициирана от уредника на Околийската къща Андрей Севдин, който е категоричен, че не е оправдано при толково свободно пространство в двора да се посяга на дърветата, садени то него и от граждани и обгрижвани толкова години. Ето и официалния отговор от общината:
„Във връзка с реализацията на проект „Културното наследство – мост към общо бъдеще“, реализиран по Програмата за трансгранично сътрудничество с Македония, ще бъдат извършени дейности по облагородяване на пространството между Джамията и Околийската къща и ремонт на Околийската къща. Проекта е съгласуван с всички заинтересовани институции, при спазване на законовите изисквания и становищата на експерти по екология и благоустройство.
За реализирането на горепосочените дейности ще бъдат премахнати 6 броя сухи дървета, едно от които е опасно за преминаващите от там граждани. 3 малоразмерни фиданки, посадени от граждани на Община Дупница и 8 иглолистни дървета ще бъдат преместени съобразно предварително одобрената проектна схема”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети