18 от 29 министри в Англия милионери

Най-богат в британското правителство е лорд Стратклайд с 9, 5 милиона паунда, най-“бедна”- баронеса Уарси

dennews.bg
28.05.2012
размер на текста:

Две трети от министрите в Англия са милионери, сочи новият “списък на богатите” на британското правителство. Това става ясно след анализ на компанията Wealth-X, специализирана в проследяване на финансите на американските политици, информира БГ НЕС. Статистиката на компанията базирана на данни за заплатите, както и декларираните акции и имоти показва, че общото богатство на министрите в Кралството е 70 милиона паунда. Министърът с най-голямо състояние на острова е лорд Стратклайд с 9,5 милиона паунда, като по-голямата си част той придобива по наследство от акции в семейна фирма за недвижими имоти.
Най-малко е състоянието на баронеса Уарси - 221 000 паунда, 43 пъти по-малко от богатството на лорд Стратклайд.

Състоянието на британския премиер Дейвид Камерън е близо 4 милиона паунда, като ликвидните му средства от настоящи и предишни заплати са на стойност 190 000 паунда, наполовина спрямо американския президент Барак Обама.
Една част от състоянието, което притежава британският премиер е натрупано от самия него, а друга се дължи на "имоти, купени от родители или наследени".
Прогнозата на компания е, че общото богатство на семейство Камерън рязко ще се увеличи в следващите години, тъй като то ще наследи около 25,3 милиона паунда. Експертите от Wealth-X оценяват къщата на Камерън в Северен Кенсингтън на 2,7 милиона паунда, а дома му в Оксфордшър - на 960 000 паунда.

 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети