Бум на паническите разстройства в Дупница след трусовете

Даниела Методиева
28.05.2012
размер на текста:

Броят на паническите разстройства сред дупничани се е увеличил драстично след земетресението в Перник на 22-и май, когато малко сред 3 часа трус магнитут 5,8 по Рихтер разтърси Югозапада, а след него последваха и стотици вторични трусове.
Д-р Илка Иванова, която работи на кабинет обясни, че след този ден рязко се е увеличил броят на хората с панически разстройства, които не са имали  никакви психични проблеми. Оплакванията, както е обичайно при този вид диагноза, са главоболие, световъртеж, залитане, повдигане и най-вече безсънието. Повечето от пациентите споделяли, че не могат да спят, защото очаквали всеки момент отново да има трус. Немалко са и случаите, при които на хората им се струвало, че под краката им се люлее от поредного земетресение.
В по-тежко състояние се оказват пациентите, които имат психични проблеми и след трусовете тяхното състояние се е усложнило, обясни д-р Илка Иванова. Те са започнали да стават по-агресивни, раздразнителни и винаги искат когато излизат навън да са с придружител.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети