Марек ще спира Разлог за „Б” група

Константин Соколов
25.05.2012
размер на текста:

Интересен сблъсък предстои на Марек в предпоследния 37-ми кръг на Югозападаната „В” група. Дупничани гостуват на лидера в подреждането и кандидат номер 1 за влизане в „Б” група – Пирин (Рз). Мачът е в неделя от 18 часа, като в Благоевград срещата се чака с не по-малък интерес, отколкото в Разлог. Причината е ясна – другият претендент за промоция в професионалния футбол е Пирин (Бл), състезаващ се с лиценза на Перун (Кресна).
До края на шампионата има само 2 кръга, като кресненско-благоевградският тим има задачата за това време да стопи разлика от 2 точки. В момента Пирин (Рз) е на върха с 87 точки, а Перун/Пирин е с 85. В Благоевград виждат добра възможност конкурентът им от Разлог да загуби точки от сблъсъка с Марек, като не е изключено дупничани да бъдат допълнително стимулирани да се хвърлят здраво в Разлог. И без друго обаче целта пред играчите на Янек и Анжело Кючукови е 3-о място в крайното класиране, което би било възможно само при победа над водача. Заветната 3-а позиция пък продължава да е в ръцете на Рилски спортист, но „скиорите” в този кръг приемат... Пирин (Бл), който няма друг избор, освен пълен успех в Самоков. Ако в крайна сметка и след този кръг Пирин (Рз) продължи да води в класирането, Пирин (Бл) ще има последен шанс за обрат в 38-ия кръг, когато разложани имат коварно гостуване на Чепинец, а благоевградчани са домакини на Витоша (Бистрица). В последните кръгове особено важни са и реферите на по-завързаните двубои. Мачът Пирин (Рз) – Марек ще бъде ръководен от Георги Игнатов, който доскоро свиреше и в „А” група. Вихрен Манев пък ще трябва да се справи със срещата Рилски спортист – Пирин (Бл).
Не по-малко интересна е и битката на дъното. По ирония на съдбата Миньор (Бд) и Германея имат пряко и косвено участие в определянето на последния изпадащ. В този кръг бобовдолци, които към момента далеч не са спокойни за оцеляването си, приемат не играещият за нищо Чепинец, като при победа може да се спасят още сега. При друг развой на нещата обаче Миньор (Бд) ще трябва да стиска палци Германея да си вземе домакинството срещу друг застрашен тим – Септември (Сф). Отношение към борбата за оцеляване има и мачът Витоша (Бистрица) – Струмска слава, но като че ли възелът на дъното ще бъде разплетен чак в последния кръг.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети