Първата десетка за финала на „Евровизия” е ясна

DenNews.bg
23.05.2012
размер на текста:

И докато десетте отбора, продължили към финала ликуваха, представителите на други осем страни поеха пътя към дома. Снимка:eurovision.tv

Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия оформиха първата десетка за финала на „Еврозивия”, след гласуване 50/50 от вота на зрителите и журито на конкурса.
22 000 зрители изгледаха на живо първия полуфинал в специално построената за музикалното събитие на годината Кристал Хол в столицата на Азърбайджан – Баку. А 100 милиона европейци са били заковани пред тв екраните снощи.
В двучасовото шоу на първия полуфинал се състезаваха 18 страни. От надпреварата отпаднаха Австрия, Белгия, Финландия, Израел, Латвия, Сан Марино, Швейцария и Черна гора.
Софи Маринова, която представя България на „Евровизия” ще изпее своята песен „Love Unlimited” на втория полуфинал на 24 май. Тя е осма поред в списъка с участниците, сред които са представителите на Македония, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцегоцина, Словения и Турция.
Големият финал на „Евровизия” ще се проведе на 26 май. В него както обикновено автоматично се класират представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, тъй като това са петте най-големи икономически инвеститори в „Евровизия”, както и Sabina Babayeva от държавата-домакин Азърбайджан.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети