Марек Юнион-Ивкони официално получи покана за Шампионската лига

Константин Соколов
21.05.2012
размер на текста:

Волейболният първенец на България Марек Юнион-Ивкони ще играе в Шампионската лига, официално потвърдиха от Европейската конфедерация (CEV). Отборът от Дупница получи „уайлд кард” за участие в най-престижния европейски клубен турнир, като по този начин се потвърдиха думите на президента на родната федерация Данчо Лазаров, който обяви новината още преди седмица. Припомняме, че тимът на ЦСКА през последните 4 сезона играеше в Шампионската лига именно с „уайлд кард”. „Червените” и Левски Волей пък сега ще участват в турнира за Купата на CEV, а КВК Габрово - в третата по сила надпревара - "Чалъндж къп".
През новия сезон за първи път цели 28 тима ще мерят сили в Шампионската лига, като от Марек са заявили за домакинствата си зала „Скаптопара” в Благоевград. Като втори вариант е посочена „Арена Самоков”.
"Ние събрахме всички силни отбори от най-силните страни на Европа и с нетърпение чакаме началото на тази кампания, която ще отбележи голямо постижение за нашия спорт в Европа", каза президентът на CEV Андре Майер, цитиран от Спортал.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети