Британецът Пол Ренас за постоянно в ареста

DenNews.bg
02.05.2012
размер на текста:

63-годишният британски гражданин Пол Ренас остава за постоянно в затвора. Това реши Великотърновският районен съд на закрито заседание, в което Ренас е признал, че е блудствал с двете братчета - на 11 и 12 години, информира news.bg.

Британецът твърди, че всичко е ставало без насилие и със съгласието на родителите на момчетата. Мярката е наложена по искане на прокуратурата, а мотивът за задържането е, че е възможно той да се укрие и да извърши друго престъпление.

63-годишният британец, който е със статут на постоянно пребиваващ в страната ни, извършвал престъпните действия със знанието на родителите на жертвите си

Служители на сектор „БОП“ – Велико Търново, съвместно със служители от областната дирекция, проведоха на 29-и април операция по задържането на британски гражданин, уличен в сексуални посегателства срещу малолетни деца. 63-годишният мъж бе арестуван рано сутринта в жилището си в старата столица. Там било открито и 11-годишно момче.
В хода на разследването, с помощта на патньорските полицейски служби, е установено, че във Великобритания на мъж е била постановена ефективна присъда за сексуални действия с непълнолетни. След тригодишен престой в затвора, той се засели да живее в България. От две години той е със статут на постоянно пребиваващ в страната ни.
След като закупил жилище в старопрестолния град и имот в с. Стамболово, британецът постепенно създал контакти с местното население. Запознал се и с двете братчета – на 11 и 12 години, за които има данни, че са станали жертва на блудствени действия. Постепенно мъжът се сприятелил с момчетата и те започнали често да му гостуват през почивните и празничните дни. Той пък се отплащал с подаръци, купувал храна на децата и плащал сметките на безработните им родители. По предварителна информация дори купил къща на семейството в друго село.
При проведени действия по разследването от жилището на британския гражданин са конфискувани компютърни конфигурации и други вещи и предмети, имащи отношение към престъпните му действия.
63-годишният мъж бе задържан за срок до 24 часа. Слуд това беше внесено искане за удължаване на мярката му за неотклонение на 72 часа и в последствие постановяване на постоянна мярка “задържане под стража”.
За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, както и всички институции, които имат отношение към случая.
Срещу британеца е образувано досъдебно производство.
Действията по разследването продължават. 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети