Мламолово иска нова спирка, чака решение от два мандата

Десислава Панайотова-Янкова
02.05.2012
размер на текста:

Кметът на Мламолово Георги Александров ще постави въпроса за новата спирка на сесията в понеделник.

Вече два мандата жителите на бобовдолското село Мламолово чакат решение за откриване на нова автобусна спирка, която не само ще улесни предимно възрастното население, но и ще поеме пътниците от жп гарата. Всъщност мястото е одобрено от Комисията по безопасност на движението и КАТ, но не функционира, заради липсата на решение на Общински съвет.
„Докато чакаме решението направихме и табелките за новата спирка. Два кметски мандата не стигнаха за решаването на въпроса, което е направо смешно, защото не трябват нито финанси, нито кой знае какво. Надявам се новите съветници най-после да кажат „да”, коментира кметът на Мламолово Георги Александров.
На предстоящата в понеделник сесия на местния парламент в Бобов дол той ще постави за пореден път въпроса пред ОбС.
„Има удобно място, съгласувано е с комисиите, табели има готови, само решение да вземе Общински съвет и да се задължи превозвача да спира. В Мламолово има две спирки в момента, а в Мало село са четири. Мало село обаче е четири пъти по-малко от Мламолово. Защо нашите хора да вървят по километър и да няма удобна връзка с жп гарата”, са част от въпросите, чиито отговори Александров ще търси от съветниците.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети