Бомба избухна в училище в Италия и взе жертва

dennews.bg
19.05.2012
размер на текста:

Снимка: BBC

Бомба избухна пред училище в южния италиански град Бриндизи, убивайки една ученичка, още шест деца най-малко са ранени, информира BBC.
16-годишната Мелиса Баси е починала от раните в болницата си, а информация, че и още едно тежко ранено момиче е починало, по-късно бе опровергана.
Сред пострадалите от бобмения атентат три от децата са с много тежки изгаряния, а друге и със фрактури на ръцете.
Взривът е избухнал минути преди 8.00 часа местно време, когато децата са влизали в класните си стаи. Взривните устройства - две газови бутилки, съединени помежду си - са били оставени в торби до стената при централния вход.
До този момент никой не е поел отговорност за атентата, но според разследващите това е дело на мафията. Още повече, че за удара е избрано училището, а не сградата на съда, която се намира в съседство. Друг факт, който съвсем не е за пренебрегване е, че училището носи името на Франческа Фалконе - съпруга на известния италиански съдия Джовани Фалконе, прочул се с успешните си удари срещу мафията. Двамата загиват при чудовищен атентат на 23 май 1992 година. Според кмета на град Бриндизи това също е причина да се смята, че става въпрос за удар на мафията.
„Можете да видите символизма и какво означава всичко това", добави той.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети