Рилчанинът Антон Петров-Хамстера на беседа в ГДБОП за подготвяно убийство на съдийка

dennews.bg
18.05.2012
размер на текста:

Рилчанинът Антон Петров-Хамстера отново е бил привикан тази сутрин на беседа в ГДБОП, този път по сигнал, че е подготвял убийството на председателя на Софийски градски съд Владимира Янева, информира btv, позовавайки се на собствени източници.
Миналата седмица покрай Хамстера отново бе привикан на беседа в ГДБОП, този път по сигнал, че подготвя убийството на висш антимафиот. Всъщнот по този сигнал на беседа бе привикан и Димитър Желязков – Очите. Разследващите органи засекли разговор между двамата, в който основната тема било подготвяно покушение. Тогава Желязков бе пуснат само с предупредителен протокол, а същата процедура днес е била приложена и срещу Петров. За разлика от първата „повиквателна” на Хамстера, днес той се е разминал без арест въпреки тежките подозрения във второ планирано убийство.
След първото предупреждение вътрешният министър Цветан Цветанов коментира пред bTV въпросния „притеснителен” разговор като се усъмни, че двамата участници в него са обсъждали театър или кино. Все още обаче не е ясно какво е възродило съмнения в антимафиотите, за да привикат Петров отново.
Сочената като нова мишена на Хамстера – съдия Владимира Янева, се нареди сред „спорните” назначения на Висшия съдебен съвет от миналата година. На Янева било разпределено дело за нарушения в столичното дружество "Софийски имоти", а тя като пълномощник на баща си преди време купувала имоти от там. Стигна се до обвинения в конфликт на интереси, а решение на ВАС в крайна сметка определи избора й за председател на СГС като законен. В цялата суматоха обаче стана ясно, че Янева поддържа близки приятелски отношения със семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети