Търговци от пазара в Дупница обвиниха ОбС-шефа Ивайло Константинов в постановка за продажба на терена

Даниела Методиева
18.05.2012
размер на текста:

 Търговци от пазара в Дупница обвиниха председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов в постановка с идеята за преместването, с която целял продажба на терена на по-късен етап. За да подкрепят своята теза на сесията на местния парламент днес пристигнаха трима търговци от пазара, според които проведената преди 2 седмици среща межде  техни колеги и Ивайло Константинов била просто една постановка от негова страна. И се мотивираха с факта, че срещата била насрочена, уж да се обсъждат високите цени на плодовете и зеленчуците, а накрая се стигнало дотам да се лансира идеята за местене то пазара под давлението на Ивайло Константинов.
Тази гледна точка на търговците от пазара бе представена на днешната сесия на общинския съвет, на която упълномощената от тях Любов Градевска представи и протестна нота и подписка. В нея 131 търговци са сложили подписите си заради слуховете си срещу евентуалната продажба на терена, с която техните семейства ще бъдат лишени от препитание. Всъщност оказа се, че в подписката са се включили освен търговците от промишления и зеленчуковия пазар, и техните колеги от околните магазини и от Евробазара.
Твърденията на Любов Градевска за бъдещата продажба на терена на градския пазар бяха квалифицирани от Ивайло Константинов като пълни глупости, което пък от своя страна предизвика и ответната реакция на търговката. Тя призова Константинов да й се извини за думите, изречени от председателското му място в общинския съвет. Константинов обяви, че съмненията на търговците от пазара, че се готви продажба на терена, не са основателни, защото местната управа нямала никакви намерения да извършва подобна сделка. Въпреки това, Любов Градевска заяви, че ще продължи да събира подписка, в която вече са се включили и жители на Дупница, които са против това пазара да се мести на друго място. По думите й до днес своите подписи са поставили 800 дупничани.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети