Суперкупата на Испания отива в Китай

DenNews.bg
18.05.2012
размер на текста:

Финалът за Суперкупата на Испания през 2013 година ще се играе в столицата на Китай Пекин. Целта е по този начин да се популяризира още повече европейския футбол в Азия, а и да се задоволи желанието на местните привърженици.
"Пекин ще приеме Суперкупата на Испания, за да задоволи нашите футболни запалянковци. През август на следващата година в Пекин ще се играят финалите за Суперкупите на Испания и Италия. Ако всичко е наред, ще подпишем споразумението на 29 май", твърдят източници от азиатската страна, цитирани от Спортал. Пекин вече бе домакин на подобен мач, като преди 2 години прие битката за италианската Суперкупа между Лацио и Интер, спечелена от „орлите” с 2:1.
Сега и Кралската испанска футболна федерация следва тенденция на насочване към китайския пазар, който разполага с над 1 милиард потенциални телевизионни зрители. И в момента двубоите от Примера не са безинтересни на китайците, като те се гледат от около 60 милиона телевизионни зрители там. За сравнение, в Испания подобни мачове се гледат от поне шест пъти по-малко хора.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети