Синът и шефове на компании на Гриша Ганчев с обвинения

DenNews.bg
11.05.2012
размер на текста:

Не толкова фрапиращо звучи цифрата на отклоненото ДДС, колкото обвиненията за радиоактивна захар, която трябвало да стигне до потребителите.

Шестимата задържани за захарната афера, сред които синът на крупния бизнесмен Гриша Ганчев-Данаил, се сдобиха с обвинения за данъчни престъпления. Ганчев-младши е един от тримата изпълнителни директори на компанията на баща си. Обвинението за организиране на престъпна групата обаче пада не върху него, а върху Милко Талев, съобщи bTV.
Изпълнителните директори на "Литекс Комерс" - Камелия Мирчева и Милко Димитров също са обвинени в злоупотреби.
В групата са участвали Ивайло Талев – племенник на Милко Талев, и Тодор Симеонов – управител на едно от включените в престъпната схема търговски дружества, съобщават от специализираната прокуратура.
Групата е действала от години и е нанесла на държавата щети за над 200 милиона лева, уточняват от МВР.
По-рано днес Гриша Ганчев определи обвиненията към него като “спекулации” и „кьорфишеци”. Той напълно отхвърли нападките, че неговият бизнес е ощетил държавната хазна и дори показа в студиото на „Тази сутрин” списък с фирми, точили ДДС.
„Да сте чули в Чернобил да расте захарна тръстика”, отговори с насмешка Ганчев на обвиненията, че е групата е имала намерение да започне системен внос на радиоактивна захар от Чернобил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети