ГЕРБ се отказа от крайните мерки срещу пушачите

DenNews.bg
10.05.2012
размер на текста:

Крайният почитател на цигарения дим Андрей Слабаков повежда протест на пушачите.

След тайно гласуване в парламентарната група на ГЕРБ, отпадна идеята за налагане на забрана и на открито. Основният аргумент, върху който се базира решението на управляващите е, че това няма да се приеме добре от обществото и санкцията да не се пуши на обществени места, която ще влезе в сила от 1 юни е достатъчно предизвикателство за българина. Управляващата партия обаче, застана единодушно зад забраната за пушенето на закрито.
Неправителствени организации, противници на цигарения дим настояха забраната да обхване и откритите публични пространства – плажове, паркове, спирки, стадиони. Някои членове на парламента подкрепиха разширяването на обхвата на забраната, но това, напълно очаквано, не се хареса на пушачите.
На 13 май, на площад “Александър Батемберг” ще излязат на протестно шествие всички привърженици на цигарения дим, тяхното искане е да се отмени забраната за тютюнопушенето на закрито, която трябва да влезе в сила от 1 юни.
"Стягаме един позитивен протест. Аз съм представител на нелегалната асоциация на пушачите, защото още не е легализирана. Те братя Галеви минаха в легалност, тъй че защо да не минем и ние", пошегува се режисьорът Андрей Слабаков, който е известен като страстен пушач.
Според обичания режисьор тази крайна мярка няма никакъв смисъл.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети