Плащаме по-висока такса при джипитата заради недоглеждане в закона

dennews.bg
01.05.2012
размер на текста:


Текст в закона, който не е премахнат ще ни принуди от днес да плащаме по-висока такса при посещения при личните ни лекари. В Закона за здравното осигуряване все още си стои текстът, че тя е 1% от най-ниското месечно възнаграждение. Така от 1 май заради вдигането на минималната заплата от 270 на 290 лв. визитата при джипито вече струва 2,90 лв. Потребителската такса за всеки ден болнично лечение също се вдига въпреки очакванията да бъде замразена. Тя е 2% от минималната заплата, което означава, че се увеличава от 5,40 на 5,80 лв.
Причината за това е, че бившият вече здравен министър Стефан Константинов е пропуснал да изпълни разпоредбата на кабинета да отвърже таксата за посещение при лекар от минималната заплата.
"Ще поправим пропуска възможно най-бързо", коментира за "Стандарт" министърката на здравеопазването Десислава Атанасова. Има възможност това да стане чрез закона за здравето, който в момента е пред второ четене в парламента, и от него да се направи отправка в закона за здравното осигуряване.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети