Боевски отива за 18 г. зад решетките

dennews.bg
09.04.2012
размер на текста:

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски ще бъде осъден на 18 години затвор за трафик на 9 килограма кокаин, разкриха сензационно пред „Всеки ден” източници от Външно министерство.
Кошмарната новина за предстоящата присъда на Гълъбин е била съобщена неофициално на посланика на България в Бразилия от съда в Сао Паулу. До няколко дни съдийката по делото срещу Гълъбин Боевски – Мария дел Праду, ще прочете официално наказанието на олимпийския ни шампион. Боевски има право да обжалва на по-горна инстанция, но докато съдебният процес се точи, той няма да напуска затвора.
Щангистът Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Паулу през октомври 2011 г. с 9 килограма кокаин в багажа и оттогава е в затвор в Бразилия. Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара, докато Боевски и дъщеря му Сара се готвеха да отлетят през Мадрид за България от летището в Сао Паулу.
На 15 декември 2011 г. бе повдигнато обвинение на Боевски за наркотрафик, а на 7 март съдебният процес срещу него стартира. Делото се гледа от магистрат Мария дел Праду, която до дни ще прочете официално присъдата на Боевски.
Според предварителната информация, с която близките на олимпийския шампион разполагат, съдия дел Праду е била категорично против да даде по-леко наказание на именития спортист главно заради факта, че Боевски е пробвал да пренесе дрога в компанията на непълнолетното си дете. Въпреки положените дипломатически усилия случаят да се разреши в полза на шампиона, изходът от делото няма да е добър за нашенеца.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети