Бавене на експертиза от НИКК удължи с още 2 м. разследване за убийство срещу брат и сестра от Дупница

Даниела Методиева
09.04.2012
размер на текста:

Бавене на експертиза от Националния институт по криминология и криминалистика удължи с още 2 месеца разследването срещу Зоя Чаушева и брат й Николай Василев за жестокото убийство на любовника й Васил Петрунов.
Говорителят на държавното обвинение в Кюстендил Марияна Сиракова обясни, че причината експертизата да не пристигне в 2-месечния срок след възлагането й, е прекалената натовареност не експертите в НИКК, които работят по тежки криминални престъпления от цялата страна. След като срокът беше удължен с още 2 месеца, експертизата трябва да пристигне в Окръжна прокуратура в Кюстендил най-късно в края на месец май, уточни Марияна Сиракова.
Жертвата Васил Петрунов бе умъртвен по особено жесток начин на 27-и януари от Зоя Чаушева и брат й Николай Василев в землището на село Палатово.
Ден след екзекуцията криминалисти от Дупница и Кюстендил разнищиха случая и арестуваха брата и сестрата. Два дни по-късно Зоя си призна, че любовната й история с Васил Петрунов е завършила с жестокото убийство по сценарий, съставен от самата нея. И тя и брат й са в ареста с постоянна мярка задържане под стража.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети