Общоградско шествие в Кърджали заради неизплащане на заплати

dennews.bg
05.04.2012
размер на текста:

КНСБ организира в Кърджали протестно общоградско шествие. То е заради системното неизплащане на работни заплати и лошите условия на труд, информира news.bg.
От синдиката твърдят, че подобно на Оловно-цинковия комбинат възнаграждения не са давани с месеци и в други предприятия.
Акцията на КНСБ е насрочена за 16.30 часа. Началният час на шествието е така избран, за да могат в него да се включат повече хора. Очаква се основната група протестиращи да бъде от металурзи, които все още са без заплати и нямат яснота за бъдещето на завода. Шествието ще премине по централните улици на Кърджали, съобщи лидерът на местния синдикат Иванка Караколев, цитирана от БНР.
"Смятаме протестът да се изнесе в града. Пътищата във всички посоки ще бъдат затворени. Ако няма решение до петък на проблема, протестите ни ще се пренесат в София в следващата седмица", подчерта Караколев.
Синдикатът очаква към металурзите да се присъединят и други работници, които също са без заплати от няколко месеца. Идеята е шествието да бъде подкрепено от майки с деца, пенсионери и дори от хора без проблеми в работата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети