Прибраха военен, изнудвал и рекетирал в Перник

DenNews.bg
04.04.2012
размер на текста:

Военен е задържан в Перник за изнудване и рекет при операция на служители на пернишката полиция и на Регионалната служба „Военна полиция” – София. На 32-годишният военнослужещ е повдигнато обвинение, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.
Акцията е проведена след разследване на сигнал от жителка на Перник, подаден преди няколко дни. Тя потърсила помощ в полицията след като по думите й била подложена на постоянно изнудване от 32-годишен мъж. Историята започнала, след като взела от него заем от 270 лв. срещу уговорката да му ги върне с лихва от 20 %. Жената покрила дълга си според уговорката, но притесненията й продължили, след като М.К. не преставал да я безпокои с настояването за изплащане на „дължими“ суми, които по сметките му били достигнали 1000 лева. Той дори отишъл в дома й, отнел й телевизора, нотариалния акт на жилището, дебитните и кредитни карти на нея и семейството й.
След като установили самоличността му, пернишките криминалисти изяснили и местоработата му – военнослужещ в поделение в София. Последвало задържането на М.К. от служители на Регионална служба „Военна полиция”. При претърсването на няколко адреса в Перник, които той и роднините му обитавали, са намерени и иззети копия от лични карти, искания за заеми и ипотеки, записи на заповеди и други документи, които сочат, че мъжът се е занимавал с противозаконната дейност. Личният му пистолет “Макаров” е иззет.
След първоначално 24-часово задържане, му е повдигнато обвинение от Военно-окръжна прокуратура - София и постановление за удължаване на мярката му за задържане на 72 часа.
Разследващите работят по установяването на други негови жертви, както и на евентуални съучастници в престъпната дейност. По случая е образувано досъдебно производство, информират от Пресцентъра на МВР.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети