Недопустими условия на обидени съветници възъбновиха съдебното следствие по делото за обида срещу Дангов

Даниела Методиева
03.04.2012
размер на текста:

Недопустими условия, поставени от 5-има обидени общински съветници възобнови съдебното следствие по наказателното дело за частния „общински съвет” срещу Първан Дангов по време на поредното 19-и заседание днес.
Дарина Богомилова, Иван Бански, Емилия Червилова, Росен Минчев Стойчо Владимиров бяха депозирали до съда искане за оттеглянето им от процеса, но при условие, че Дангов не им иска извършените съдебни разноски. Това условие бе определено от съдия Мая Гиздова като недопустимо по време на водене на съдебно следствие да се оттеглят тъжби под условия. Съдия Мая Гиздова даде 3-дневен срок на 5-имата тъжители да коригират подадените до съда искания.
Съдия Гиздова се произнесе час, след като изслуша пледоарията на Първан Дангов, който отново подчерта, че изказването му за частния общински съвет е било и доказано чрез представените договори на народни избраници и техни фирми с община Дупница. Според него определилите се като засегнати съветници не би трябвало да претендират каквито и да било обезщетения и нямат основание да водят въпросното наказателно дело, а той следва да бъде оправдан.
Следващото заседание, на което ще стане ясно дали процесът накрая ще приключи с присъда, бе насрочено за 18-и април.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети