Зелено училище в СПА прати 39 деца в болница с отравяне

DenNews.bg
26.04.2012
размер на текста:

Зелено училище в СПА комплекс в Кюстендил завърши в болницата за 39 ученици от София и Карнобат. Децата са с хранително отравяне, почувствали се зле едно по едно в късния следобед вчера. Всички са транспортирани първоначално в Спешния център в Кюстендил, а след това са настанени за лечение в областната болница в града.
Все още се търси причината за натравянето. Взети са проби от водата в чешмите и басейна на луксозния хотел, включително и от минералната вода. Инспектори от Агенцията по безопасност на храните са взели проби и от храната и хранителните продукти, а резултатите се очаква да станат готови по-късно днес.
Днес се очаква да бъдат изписани и част от децата, чието състояние вече е напълно овладявано. Голяма част от родителите са пристигнали в Кюстендил да приберат децата си.
Според учителките, придружаващи учениците, има вероятност неразположението да не е свързано с храната в хотела, а с изворна вода, която децата пили по време на разходка. Днес ще бъдат взети и проби от чешмата, намираща се в околностите на Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети