Спецакция излови наркосводници по Черноморието

DenNews.bg
26.04.2012
размер на текста:

Организирана група прибирала процент от наркодилъри е разбита при спецоперация на ГДБОП в Бургас и Айтос. Акцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура, а четиримата членове и лидерът им са арестувани със 72-часова мярка.
Чрез насилие и и заплахи петимата от групата наркосводници принуждавала дилъри от региона да отчитат част от печалбите си от продадената дрога. За целта групата използвала широк спектър от престъпни похвати - отвличане, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения – отличаващи се с особена дързост и цинизъм, информират от Пресцентъра на МВР.
При извършените претърсвания на различни адреси, ползвани от петчленната група, са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове, наркотични вещества.
Задържан е лидерът - И.П / 30 г./, известен с прякора Костов. Бургазлията е криминално проявен, осъждан за организиране и ръководене на престъпна група по чл. 321 през 2007 г. и опит за убийство, регистриран е за множество телесни повреди и закани. С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа, повдигнато му е обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група. Обвинения за участие в групата са повдигнати и на четиримата му приближени - криминално проявени за телесни повреди, изнудване, кражби.
Работата по случая продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети