Феновете: Искаме нова спортна зала в Дупница

Константин Соколов
24.04.2012
размер на текста:

Нова спортна зала в Дупница, в която волейболният първенец Марек Юнион-Ивкони да играе срещите си от Шампионската лига, си пожелаха феновете на отбора. Очаква се тимът да получи уайлд кард за участие в най-силната клубна надпревара, но арената в Дупница далеч не отговаря на изискванията на Световната волейболна федерация (FIVB). При това положение на Марек ще се наложи да домакинства в евротурнирите в Самоков, Перник или Благоевград. Това е и причината привържениците да мечтаят за построяване на нова зала в Дупница или основна реконструкция на старата.
„Искаме да гледаме нашите момчета в Шампионската лига в Дупница, а не да пътуваме до близките градове. Тук подкрепата към отбора е най-силна и това помага и на играчите. Освен това така ще спрат оправданията на противниците, че залата им е виновна за загубите от Марек. Ако все пак се наложи, ние сме готови да последваме отбора навсякъде, но желанието ни е да имаме наша зала, която да отговаря на всички изисквания”, единодушни бяха от агитката на Марек. Подобно е мнението и на треньорския щаб и състезателите, които заявиха, че в Дупница усещат най-силно подкрепата на 7-ия играч - публиката.

„Да се надяваме, че ще успеем да ремонтираме залата в Дупница, за да можем да играем мачовете от Шампионската лига в нея”, заяви треньорът Найден Найденов.
Припомняме, че спортният министър Свилен Нейков обеща да отпусне 700 000 лева за ремонт на дупнишката зала при посещението си в края на миналата година. Средствата са спечелени по проект на спортното министерство, а запалянковците се надяват на положително развитие на въпроса в най-близки срокове.
 

Снимки в Денят в снимки

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети