Абитуриенти и седмокласници с изпити в едни и същи ден

DenNews.bg
23.04.2012
размер на текста:

Снимка: corbis

Матурите на абитуриентите и външното оценяване за учениците от 7 клас ще се проведат в един и същи ден. Това обяви зам.-министърът на образованието Милена Дамянова, цитирана от bTV.
Матурата по Български език и литература е насрочена за 8 часа на 21 май, а два часа по-късно започва външното оценяване по същия предмет за седмокласниците.
Втората задължителна матура, както и оценяването по математика ще се състоят на 23 май. По думите на Дамянова решението за провеждането на изпитите в един ден е първо по рода си и има за цел да не се губи учебно време. Заместничката на Сергей Игнатов каза още, че се оптимизира и графикът за третия държавен зрелостен изпит, който ще бъде на 28, на 29 и на 30 май по различните учебни предмети.
Милена Дамянова обясни, че в модула за външно оценяване на седмокласниците по математика задачите ще са 20, а не 25, както през миналата година. Причината – увеличен е броят на задачите със свободен отговор, за чието решаване е необходимо повече време. „При организирането на изпита по български език в седми клас няма да има промени. Няма и промени при подаването на документите за който и да е от изпитите”, увери Дамянова.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети