Кметове ще следят изкъсо и ще отчитат мероприятията на читалищата в община Дупница

Даниела Методиева
23.04.2012
размер на текста:

 Нова практика за отчитане на дейността по заложената за тази година програма на читалищата в община Дупница се въвежда по предложение на председателя на местния парламент Ивайло Константинов. Идеята му е на всяко от мероприятията, които са предвидени за съответния месец, да присъстват кметовете на селата, а градоначалникът на Дупница Методи Чимев да определи кое от длъжностните лица в общината да го замести в това му задължение.
След като кметовете проследят кои от предвидените в годишната програма на съответното читалище мероприятия са осъществени, той се задължава и в срок до 10-и число на следващия месец да внесе информация в деловодството на общинския съвет.
Тази своя идея за следене отблизо на всяко от мероприятията на читалищата в община Дупница и налагане на строг контрол, Ивайло Константинов обяснява с факта, че не навсякъде се изпълняват предвидените в годишните програми. Постъпващата от кметовете информация по-късно ще бъде съпоставяна с докладите за осъществените читалищни дейности от председателите и ще бъде използвана като основа за предложение за субсидията на читалищата в община Дупница пред Министерство на културата. Досега отчетите се представяха от председателите на читалищата най-късно до 31-и март на следващата година.
Решението за налагането на този вид контрол върху работата на читалищата в община Дупница ще бъде прието на предстоящата сесия на местния парламент, когато ще бъдат изслушани и приети отчетите на председателите на 12-те читалища в община Дупница за дейността им през 2011-а година, както и за изразходваните от бюджет

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети