Бабите от „Бобошевска череша” разочаровани от кмета Крум Маринов, не им помагал нарочно

Даниела Методиева
02.04.2012
размер на текста:

Бабите от певческата група „Бобошевска череша” към клуба на пенсионера в град Болошево са силно разочаровани от кмета на общината Крум Маринов, който отказвал да ги подпомага финансово, както за оборудване на клуба, така и за изявите им в страната. Всичко това според тях било, защото той предпочитал да дава повече пари за читалището, отколкото за тях, коментира на сесия на местния парламент председателя на читалището Елеонора Костова. И всичко това било, защото кметът Крум Маринов бил сигурен, че членовете на пенсионерския клуб не са гласували за него.
Оказва се, че тази година клубът на пенсионера не е абониран за нито един вестник, но пък за сметка на това бил направен ремонт на пода и стените, признаха си все пак бабите, за което те са благодарни. Сега за клуба на пенсионера се налагало спешно да бъдат осигурени столове, тъй като наличните били пред разпад. Но изтъкнаха и факта, че кметът не ги канел за участия по време на празници, а и те имали какво да кажат.
За нас няма ли поне малък бюджет, и ние пътуваме из страната и прославяме община Бобошево, правим я по-популярна, негодува Елеонора Костова.
Ние пенсионерите сме на залязване и затова трябва да има уважение към нас, да сте живи и здрави всички тука, но и вие ще дойдете на нашето, обърна се към общиннските съветници Елеонора Костова.
Отговор на нейните упреци трябваше да дава заместник-кметът Илиян Геров,тъй като градоначалникът Крум Маринов трябваше да замине по спешност в столицата за финализиране на поредния проект на общината. Илиян Геров отхвърли категорично упреците от страна на възрастните жени, като спомена за средствата, отпуснати от общината за ремонта на клуба. Освен това, за отоплението с газ общината щяла да поеме и този разход.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети