Цар Киро сваля короната, облича райе за 3 г. и 6 месеца

DenNews.bg
19.04.2012
размер на текста:

Ромският тартор Кирил Рашков-Цар Киро ще свали невидимата си корона и ще облече райето за 3 години и шест месеца. Това постанови днес Окръжен съд-Пловдив, като потвърди ефективната присъда на Рашков от първоинстанционния съд в Асеновград.
Присъдата на Рашков е за отправена закана за убийство към Веселин Христов и Иванка Петрова, роднини на прегазения в 19-годишен Ангел, чиято смърт предизвика напрежение не само в Катуница, но и в цяла България.
След решението на Районен съд-Асеновград адвокатите на ромския тартор обявиха, че присъдата е в следствие на натрупани предубеждения и внушения в обществеността и съдебните заседатели и поискаха пълното му оправдаване.
Пловдивския съд прие за неоснователно възражението на защитата за допуснато нарушение при оценката на събраните доказателства в хода на съдебното следствие. Съдът споделя и становището за завишената степен на обществена опасност на Рашков, като взима предвид незачитането на обществения ред и институциите, както и постоянството в желанието му за саморазправа.
Присъдата на Асеновградския районен съд е потвърдена и в частта, с която подсъдимият Кирил Рашков е осъден да заплати на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение в размер на по 2000 лева за претърпените неимуществени вреди от престъпленията.
След събитията в Катуница, по разнообразни обвинения под ударите на правосъдието попаднаха различни членове на фамилията Рашкови, която в крайна сметка бе принудена да напусне селото.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети