Соченият за убиец на Тони от Дупница легна в болница, 3-и път бави обвинението

dennews.bg
19.04.2012
размер на текста:

  Постъпването в болница на привлечения като обвиняем за убийството на Антонислав Георгиев от Дуница Владислав Григоров отново спъна приключването на досъдебното производство. Това е причината прокуратурата не може да се произнесе и да повдигне обвинение, а това трябваше да стане най-късно в края на март. За да приключи досъдебното произвосво е необходимо Владислав Григоров да даде показания, но докато е в болница това няма как да стане. Говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстенил Марияна Сиракова обясни, че разпитът може да бъде проведен едва, след като обвиняемия бъде изписан от болница и към делото бъде приложена и експертизата с пълното описание на състоянието му.
С постъпването в болница на Владислав Григоров за трети път се отлага повдигането на обвинението срещу него.
Първото отлагане бе през ноември миналата година, когато адвокатите му изненадващо преди повдигане на обвинението обявиха, че Владислав е забравил родния си език заради 10-годишния му престой в Канада. Той пожела да бъде направен превод на материалите по досъдебното производство на френски или английски език. След като и това стана и в края на януари трябваше да бъде повдигнато обвинението Апелативна прокутатура отново го удължи с още 2 месеца за извършване на допънителни следствени действия.
Още на 26-и юли миналата година, 3 дни след убийството на Антонислав при кърваво меле в блок на улица „Раковски” № 4 в Дупница, Окръжна прокуратура в Кюстенил привлече като обвиняем Владислав Григоров за убийството на Антонислав Георгиев.
Обвинението срещу Владислав Григоров е по член 118 от Наказателния кодекс „за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е: в случаите на чл. 115 - лишаване от свобода от една до осем години, а в случаите на чл. 116, точки 1 - 6 - лишаване от свобода от три до десет години.
Окръжен съд в Кюстендил му определии парична мярка за неотклонение от 1 000 лв., както и забрана да напуска пределите на страната.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети