Талибан се предаде с молба за възнаграждение от 100 долара

DenNews.bg
18.04.2012
размер на текста:

Явно пристиснат от финансово затруднение високопоставен командир от „Ал Кайда” се предаде сам на властите в Афганистан и поиска да му бъде изплатено обявеното възнаграждение за залавянето му.
Мохамед Ашан шашнал полицията в югоизточната проивинция Пактика, когато се появил на портала на местно управление размахвайки листовка за собственото си издирване и ентусиазирани възгласи, че това е той и държи да му бъдат платени 100 долара, съобщава The Washington Post.
Въпреки че не повярвали на случващото се полицаите арестували талибана и веднага съобщили на американските части. Изненадата на янкитата се оказала още по-голяма от тази на афганистанските власти, но веднага било разпоредено биометрично изследване на арестанта.
Офицерът Матю Бейкър разказва как го питали дали наистина е този, за когото се представя. Мохамед Ашан отговорил с невероятен ентусиазъм: „Да, да, това съм аз! Мога ли да получа веднага възнаграждението си?”
По-късно биометричните данни потвърдили личността на талибана, който е издирван за най-малко две нападения над служители от службите за сигурност на Афганистан.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети