Пазете се от свещите в храмовете, призовават от полицията и пожарната

dennews.bg
13.04.2012
размер на текста:

Предстоящият голям християнски празник – Великден, несъмнено е свързан с посещението на много хора на православните храмове и паленето на свещи. Наличието на значителен брой хора, необезопасеното палене и носене на горящи свещи от една страна, както и наличието на горимо натоварване, съсредоточено в черковните храмове е предпоставка за възникването на пожари със сериозни последствия, предупреждавата от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

От пожарната пък призовават всички граждани при посещението на храмовете и при пренасянето на запалени свещи до домовете да бъдат внимателни, за да не възникнат запалвания на дрехи, коси и МПС.

Горящите свещи трябва да се държат в ръце така, че да се предотврати допира им до горими материали и околните хора. Свещите е необходимо да се поставят да догарят на свещниците или се поставят в специално поставените съдове с вода, съветват още огнеборците.

Сериозна е опасността от пожари при хвърляне на горящи свещи и клечки от кибрит в района на черквите.

В случай на запалване, гражданите е необходимо да запазят самообладание и без паника да напуснат храма през изходите по най-бързия и безопасен начин, изпълнявайки указанията на служебния персонал, който е инструктиран за безопасното евакуиране на гражданите и съобщете на РСПБЗН тел. 112.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети