Липса на алиби довело до ареста на заподозрения в убийството на Асен Лазаров от Сапарева баня

dennews.bg
11.04.2012
размер на текста:

Трима души са били задържани вчера по подозрение, че са убили на 17 февруари Асен Лазаров във входа на кооперацията му на бул. Цар Борис III в София.
Те са били задържани за 24 часа като след проведени разпити за 72 часа е арестуван само Емил Добруджански.
Това обясни по време на брифинг Антонио Ангелов - шеф на отдел „Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР, цитиран от news.bg.
По думите му един от задържаните не е потвърдил алибито на Добруджански. При първоначалният разпит в качеството си на свидетел Емил е твърдял, че в нощта на убийството се е намирал в село Рударци със свои приятели. Един от тези приятели, който вчера също е бил арестуван, не е потвърдил тези негови думи.
На този етап за полицията мотивът за престъплението все още е загадка, тъй като задържаният отказва да дава обяснения.
Комисар Ангелов обясни, че жертвата и задържаният са се познавали от доста време като от 4-5 години и двамата са се занимавали с разпространение на дрога - хероин и амфетамини, предимно на територията на Шесто районно управление. От полицията предполагат, че двамата са действали в една група.
От разпитите на близки и приятели на убития МВР стигнало до извода, че между Емил и Асен имало доста сериозни търкания за пари. На този етап обаче не се знае кой на кого колко е дължал.
Ангелов добави, че могат само да предполагат каква е била причината за влошаване на отношенията им - дали е имало конкретен скандал или просто с течение на времето.
Освен това според събраните до момента данни, убийството е било предварително планирано в продължение на около 10 дни. По думите на Ангелов жертвата не е очаквала подобен развой на събитията, тъй като е бил спокоен, придвижвал се е без охрана.
От СДВР отказаха да съобщят къде точно е арестуван Асен Добруджански, но поясниха, че това е станало в близост до дома му на територията на София. Към момента няма данни за негов съучастник.
Оръжието, с което е убит Асен Лазаров все още не е открито. Въпреки това Антонио Ангелов изтъкна, че по тяхна преценка и по преценка на СГП са събрани достатъчно данни, че задържаният е човекът, извършил убийството. По думите му, има и други доказателства, освен свидетелските показания, които подкрепят обвинението, но на този етап отказа да съобщи повече подробности.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети