Бойко вади ACTA от фризера

DenNews.bg
09.03.2012
размер на текста:

Министър-председателят Бойко Борисов вади ACTA от фризера и ще внесе в парламента искане за ратификация на скандалното споразумение. Това и призна той по искане на депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев, но с половин уста обеща депутатите на ГЕРБ да гласуват против, информира агенция pressclub.bg.
“Правителството се съобрази с исканията и с тревогите на интернет-обществото в страната”, обяви премиерът, но сега явно ще прехвърли цялата отговорност върху парламента.
АСТА предизвика многохилядни протести в цяла Европа, включително и в България, когато на европейския ден срещу АСТА само в столицата София излязоха около 10 хиляди души.
На 14 февруари министър-председателя заяви тържествено, че “спира” АСТА, но всъщност бе замразена процедурата по ратификация. От ПГ на “Атака” неколкократно се опитваха да прокарат като точка от дневния ред на НС проект за решение на НС, с което да бъде задължено правителството да оттегли подписа на България от споразумението. Депутатите на Бойко Борисов три път отхвърляха предложението това да бъде включено в дневния ред на Народното събрание.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети