Сложиха Саркози, Льо Пен и Байроу на смъртен одър

DenNews.bg
08.03.2012
размер на текста:

Снимка: ADMD

Кандидатите за президент на Франция Никола Саркози, Марин Льо Пен и Франсоа Байру лехнаха на смъртен одър „благодарение” на кампания за узаконяване на евтаназията.
Към колажите, от които политиците гледат с премрежените погледи на болката и отчаянието има и текст: "Трябва ли да ви поставим в подобна ситуация, за да се промени вашата позиция за евтаназията".
И тримата политици и главни действащи лица в президентската кампания са против легализиране на евтаназията. Кандидатът на социалистите Франсоа Оланд обаче се обяви за право на достойна смърт, но при определени условия. Може би и затова той е вкаран болница от авторите на кампанията, уточняват световните медии.
За 24 март членовете на Асоциацията за правото на достойна смърт организират в Париж митинг, а после и конференция по темата за легализиране на евтаназията.
Междувременно Саркози обеща, че ще се откаже от политиката, ако загуби президентските избори.
Саркози отговори с "Да" на въпроса на водещия на телевизия BFM, дали ще излезе от политиката, ако загуби вота.
Според последните социологически проучвания, Саркози може да загуби от основния си съперник – социалиста Франсоа Оланд – с 3-4 пункта на първи тур и с до 18 на втори. Двата тура на президентските избори във Франция са насрочени за 22 април и 6 май.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети