Началник на кабинет изгоря заради бонусите

DenNews.bg
07.03.2012
размер на текста:

Началникът на кабинета на министъра на околната среда и водите Нона Караджова е бил освободен, защото е отказал да върне бонусите си. Това обяви премиерът Бойко Борисов наред с информацията, че в специалната сметка за бонусите са постъпили 603 675,62 лева. До края на деня парламентарният секретар на Министерството на културата ще върне 3 хил. лв., пише vesti.bg.
Парите ще се преведат за лечение на болно дете, чиято майка присъстваше заедно с представители на инициативен комитет на началото на заседанието.
От 2009 г. година досега парите, които са взети от министри зам.-министри, областни управители, началници на кабинети, до стотинка са върнати, подчерта Борисов. Той каза още, че утре ще има пълната справка какво са взели за своето управление от бордове, бонуси и всичко останало предишното правителство.
"Призовавам в тази сметка да бъде преведен и хонорарът на Ахмед Доган, и цинизмът, с който Лютфи Местан ме запита какво ще ги направим - ето какво ги направихме, половината ги уволнихме, другите си върнаха парите. Да видим те какво ще направят сега", каза Борисов.
"Призовавам Станишев, всичките негови министри и зам.-министри, парите, които са взели от бордовете през годините на управление, защото има пример - бившият премиер на Исландия, за това, че е скрил информация за кризата, го разследва прокурор. Медиите имат записи, в които Станишев обясняваше, че няма криза в България. Те са си раздавали бонуси, взимали са маса пари, произвеждали са милионери - над половин милион е взел само един зам.-министър. Да са така любезни в тази сметка да си преведат парите и тогава могат да ни задават въпроси на нас", каза още Борисов.
Той посочи, че е дал указания на министрите какво трябва да се направи в едномесечен срок, докато влезе в сила новият закон, за да не се стига до подобна ситуация.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети