Минков награди 22-годишен, снабдявал с хляб откъснати от снега махали

Десислава Панайотова-Янкова
06.03.2012
размер на текста:

Любомир снабдяваше с хляб и провизии откъснати от снега хора. Снимка: dennews.bg

Кметът на Кочериново Иван Минков награди с еднократна премия 22-годишният Любомир Кастрев, който рискува живота си, но не престана да снабдява с хляб откъснатите от невижданите от години зимни преспи махали на село Фролош.
Зимата вече отмина, снегът е само по високите върхове на Рила, но селата оттатък реката няма да забравят скоро Любомир и коня му Дори.
„Благодаря ти, че помогна в тези тежки условия на хората, които бяха откъснати в отдалечените махали. Благодаря и на Бог, че те опази, защото ти рискува здравето и живота си, за да помогнеш на другите”, каза Минков преди да прегърне приятелски Любомир и да му връчи премията. Тя е в размер на 300 лв. и е от представителните разходи на градоначалника за настоящата година.
Малко след награждаването на Любомир на днешната сесия на Общински съвет в Кочериново пък кметовете на селата Фролош, Цървище, Драгодан, Боровец, Бураново и Крумово благодариха на кмета за добрата организация по снегопочистването на основните пътни артерии. В писмо те хвалят не само Минков, но и фирмата заета за почистването, която по думите им се справила отлично предвид тежката зима.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети