Бойко отложи гилотината за бонусите до сряда

DenNews.bg
05.03.2012
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов отлага чиновническата гилотина за всички, които не пожелаят да върнат бонусите си до сряда. На заседанието на Министерски съвет тогава ще стане ясно дали ще има уволнени министри, зам.-министри и служители, както и колко души са се отказали от бонусите си.
До миналия петък всички, които са на политически позиции, са върнали първата част от сумата на бонуса за 2011 г. Превели са ги във фонд за лечение на деца.
Бързата реакция на чиновнците дори учуди началника на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.
Самата новина, че днес Борисов няма да съобщи имената на неподчинилите се на волята му, според която трябваше бонусите да бъдат върнати до петък, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов. От своя страна той е убеден, че няма да има „колеги, които да не са възстановили средствата”.
Скандалът с бонусите се разрази, след като СДС разпространиха информация за бонусите, раздадени в пет ведомства. Последваха оставките на шефовете на Здравната каса и Агенцията по вписванията.
Същевременно финансовото министерство разкри сметка в БНБ, в която да бъдат върнати парите от бонусите, защото според финансовия министър Симеон Дянков това е най-лесният начин да се контролира кой колко връща.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети