Миньор (Бд) открива „В” група срещу Перун (Благоевград)

Константин Соколов
03.03.2012
размер на текста:

Интересен съперник има тимът на Миньор (Бд) в първия пролетен кръг на Югозападната „В” група. Бобовдолци посрещат на стадион „Николай Кръстев-Шулц” в неделя от 15 часа отбора на Перун (Кресна), който обаче от всички е наричан Пирин (Бл). През зимната пауза Перун продаде лиценза си на Пирин (Бл) и във втората част от първенството ще се бори за промоция в „Б” група. Странният тим, който ще играе домакинските си мачове на благоевграския стадион под официалното име Перун, запази стария състав, а и се подсили с няколко бивши играчи на „орлетата”. Сред новите попълнения са футболисти като Веселин Стойков и Юлиян Попев, които имат стаж и в майсторската група. Кресненско-благоевградският отбор е втори в класирането само на 3 точки от водача Пирин (Рз), което му дава добра изходна позиция.
От своя страна Миньор (Бд) се намира на незавидното 15-о място в таблицата с 16 точки, само на 4 пункта от Септември (Сф), който е в зоната на изпадащите. В края на есенния полусезон треньорът Пламен Петров-Бързака напусна, а целта пред новото ръководство е ясна – оцеляване в третия ешелон. В момента отборът от Бобов дол е изграден предимно от млади момчета, които се понравиха с представянето си в контролите, макар и те да се играха на лоши терени.
Неделният мач ще бъде ръководен от съдийска бригада от София. Главен рефер е Димитър Буров, с помощници Юлиан Тодоров и Станимир Станев. Делегат на срещата е Кънчо Димитров.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети