Хванаха трима за сделка с новородени за Гърция

DenNews.bg
29.03.2012
размер на текста:

Служители на ГДБОП са задържали трима души от Бургас за опит за трафик на новородени, като за това те опитали да организират незаконно прехвърляне на бременни жени в Гърция с цел продажба на бебетата им.
Действията на антимафиотите са планирани след двегодишно наблюдение.
В хода на акцията са задържани организаторът М.Щ., 41-годишен, както и неговите съучастници – С.М. /31 г./ и М.С. /30 г./, и тримата от Бургас. От тях само третият не е известен на органите на реда с криминални прояви. Организаторът М.Щ. вече е осъждан за трафик на новородени и след изтърпяване на присъдата отново подхванал същата престъпна дейност. С.М. е известен на полицията като негов помагач. При извършените процесуално-следствени действия в жилищата, ползвани от тях, са намерени и иззети вещи, които имат отношение към разследването. Спрямо тримата задържани предстои повдигането на обвинения за извършено престъпление по чл.159 А, ал. 1 от НК /трафик на хора/, информират от Пресцентъра на МВР.
Работата по цялостното документиране на случая продължава от служители на отдел БОП и Окръжната следствена служба в Бургас, под прякото ръководство на Бургаската районна прокуратура. По случая е образуваното следствено дело.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети