Кмет и компания искат уволнение на секретарка, хващала око, но не и работата

Първенецът на с. Блажиево не иска Славейка Стоянова в кметството си, бивш военен пише на Симеон Дянков, че няма да плаща данъци, щом парите ходят за „такава манекенка”. Местната Красива Елена търси прокуратурата за системен тормоз

Даниела Методиева
29.03.2012
размер на текста:

Кметът Пламен Славев (вляво), Валентин Караканов (вдясно) и Славея Стоянова. Снимки: dennews.bg

Грандиозен скандал се развихри на иначе мирната сесия на общинския съвет в Бобошево днес заради спор между красива секретарка в село Блажиево Славея Стоянова и приятеля на кмета Пламен Славов- Валентин Караканов, военен от резерва.
Упреците, които отправи към Славея Валентин бяха за това, че тя не идва на работа навреме в кметството, вживява се като шефка и секретарка, а реално трябва да чисти с метлата и лопатата улиците на селото. Бившият военен поиска на сесията днес Славея да бъде уволнена, защото според думите му иначе „хубавата жена с тяло на манекенка”, получавала заплатата от неговите данъци. А на практика идвала на работа едва в 10 ч., след което вместо да започне да чисти, тя обикаляла кафетата и сплетничела. Нещо повече, Валентин Караканов възмутен от този факт, вече готви и писмо до финансовия министър Симеон Дянков с което ще го информира, че няма да плаща данъци, щом парите ходят за „такава манекенка”. Според Караканов Славея изключително обтяга обстановката в селото, защото само стои по кафенетата, не си върши работата и настройва хората срещу кмета. И дори го дразнела с изказванията си, че е на перфектен трудов договор, който не може да бъде разтрогнат, няколко кмета на селото е посрещнала и е изпратила, и сега щяло да бъде така. Била непоклатима.
След като го изслуша търпеливо, набедената служителка, която е назначена със заповед на кмета на община Бобошево Крум Маринов, взе думата.
„Истината е, че кметът иска да ме изгони и ме напада непрекъснато, защото не съм била гласувала за него на изборите. А въпросният господин и негов приятел Валентин Караканов ме е подложил на невероятен психически тормоз, непрекъснато ме обижда, като ме нарича „притка”. По цял ден той ме следи и снима с цифрово апаратче, защото искал да доказва, че аз не идвам навреме на работа. А аз съм в кметството още в 8 ч. преди да дойдат другите работници, а Караканов идва едва в 10 и започва с фотосесиите. Моята задача е освен да работя наравно с тях и да ги контролирам да си вършат както трябва работата, защото аз съм отговорник. Вече не се издържа, ще пусна жалба и в полицията и в прокуратурата, за да се предприемат мерки срещу този човек. А що се отнася до това, че отсъствам от работа, то хората на кмета вместо да чистят, ходят до къщите си да си хранят прасетата и овцете”, обясни разтреперената служителка.
В спора, разразил се между Славея Стоянова и Валентин Караканов кметът на село Блажиево Пламен Славов запази мълчание, за да не обтяга излишно обстановката. След това той даде и своята гледна точка по спора. И той както приятеля и свой поддръжник Валентин Караканов заяви, че Славея Стоянова не идва навреме и не върши работата си, а през цялата зима е стояла в кметството и плела чорапи. Дори се самонастанила в стаята на секретарката в селото и се вживявала като шефка на останалите работници, вместо да чисти. Кметът дори е внесъл три докладни, в които описва всичко това и иска от кмета на общината Крум Маринов да уволни Славея Стоянова. Видели се в зор, общинските съветници взеха компромисното решение да се запознаят с доводите и на двете страни, въпреки че не могат да бъдат страна по спора. Те ще отнесат въпроса до градоначалника Крум Маринов, който единствен може да реши дали да прекрати договора на Стоянова или не.
„Не я искаме в нашата община, Маринов да си я вземе в общината”, изцепи се в залата подръжник на кемата на Блажиево.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети