20-тонен камион с боклук пропадна в изкоп на ВиК-Дупница и се спря в таблото на електрически стълб

Работници се оплакаха, че това е 15-ият по ред капан, заложен им от водното дружество по улиците в града и селата

dennews.bg
28.03.2012
размер на текста:

20-тонен боклукчийски камион пропадна в затрупан само с пръст изкоп на ВиК на улица „Цар Иван Асен” в Дупница и се спря в таблото на електрически стълб. Само добрият късмет на работниците от почистващта фирма предотврати нещастни инциденти с фатални последици, защото при резкия наклон е съществувала реална опасност от тежестта да изкърти електрическия стълб и заедно с него да повлече таблото и жиците с високо напрежение. Ако това се беше случило, то работниците, които са били застанали на металната част на боклукчийската кола, са можели да бъдат поразени от токов удар. По време на пропадането на камиона в съседните къщи собствениците са били в дворовете си и също са били подложени на реална опасност при късане на жици.
Тежащият 20 тона камион бе изтеглен от друг на почистващата фирма, който също едва мина покрай изкоп, върху който се натъкнал първоия преди пропадането. След 2 часа умуване и реален риск, без да бъде спряно електрическото подаване, притеклият се на помощ камион изтегли пропадналия в изкопа.

 


Работниците от почистващата фирма обясниха, че инцидентът е станал малко преди да тръгнат към градското сметище, тъй като камионът е бил пълен догоре с боклук. Случилото се днес те определиха като поредния капан, заложен им от ВиК-Дупница, чиито работници след аварии засипват изкопите само с пръст, а след това не идват, за да утъпкват или да поставят чакъл.

 
 
 

Шофьорът на пропадналия камион обясни, че на първия капан попаднали още в първия си работен ден преди 2 месеца, когато камион на почистващата фирма пропаднал в подобен изкоп в село Пиперево. Оттогава досега инцидентите с камионите на почистващата фирма стигнали до цифрата 15. Той обясни, че и досега е бил шофьор в столицата, но там практиката била след авария изкопите да се утъпкват и запълват с чакъл с цел да не се получават подобни опасни пропадания.
Жителите от улица Цар Иван Асен обясниха, че въпросният изкоп е бил направен есента и след запълването с пръст от ВиК не са дошли, за да утъпкат допълнително или да поставят по-твърда маса.

 

В едната си част улица „Цар Иван Асен” е надупчена от изкопи след аварии, но след поредната смяна на остарелия водопровод, се получават пробиви на други места.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети