Евгени Кацарски остава постоянно в ареста, постанови Апелативен съд

DenNews.bg
27.03.2012
размер на текста:

Апелативен съд-София потвърди постоянната мярка „задържане под стража” на обвинения в убийството на съпругата си Даниела Кацарска Евгени Кацарски, постановена му от Окръжен съд-Кюстендил. Заседанието приключи в столицата преди минути. Решението е окончателно, тъй като Апелативният съд е последната инстанция, пред която адвокатите на Кацарски могат да обжалват.
Както преди това коментира пред dennews.bg адвокатът на Кацарски Емил Атанасов, задържането ще бъде обжалвано, ако бъдат събрани доказателства, които биха влезли в негова защита.
Сред представените веществени доказателства по време на заседанието в миналия понеделник бяха и следи от ДНК от Евгени Кацарски на винкела, с който бе убита Даниела. Адвокатите на Кацарски оспориха веществените доказателства по делото, като се мотивираха с факта, че те не били описани преди да бъдат изпратени за анализ в Института по криминалистика и криминология. Защитата поиска и налагането на по-лека мярка, тъй като няма данни Евгени Кацарски да опита да се укрие от правосъдието. След като Окръжен съд прие доводите на защитата за неоснователни и постанови постоянната мярка това сториха днес и апелативните магистрати.
Кацарски бе арестуван след продължило 18 дни разследване, в което се включиха криминалисти от Дупница и Кюстендил. Даниела Кацарска бе жестоко убита на 29-и февруари през нощта във входа на блока в жк „Дупница” където живееше.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети