Авария хвана вуйчо на кмета Сашо Иванов в кражба на топла вода

Десислава Панайотова-Янкова
26.03.2012
размер на текста:

Байпасът вече е отстранен, работата по аварията продължава. Снимки: dennews.bg

Случайна авария хвана вуйчо на кмета на Сапарева баня Сашо Иванов в кражба от топлопровода в града. Домакинството на Николай Ангелков се е ползвало с безплатно отопление най-вероятно в продължение на години, благодарение на незаконно отклонение от централната мрежа, която отвежда топла вода от Гейзера към училището в града.

Тръбите на топлопреносната мрежа са вече остарели, но засега се подменят само на местата, където е наложително.


Общината все още няма представа за какъв период Ангелков се е възползвал от кражбата, но според кмета Сашо Иванов най-вероятно байпаса на тръбата е поставен още при полагането им през 2000-а година.
Незаконната връзка е намерена, след като тръбите на улица „Христо Ботев” аварирали и екипи на общината отишли да отстранят повредата.
Случаят пък дава повод за подозрения, че подобни кражби на топла вода са напълно възможни по цялото трасе. По топлопровода тече обикновена вода, която е загряна от минералната вода на Гейзера. В Сапарева баня на този принцип се отопляват общината, училището и детската градина. Услугата не е достъпна за гражданите.
„Този случай подсказва, че може да има и други подобни кражби. Все още не сме преценили каква санкция да наложим на Ангелков, но тя ще бъде с цялата строгост на закона”, отсече кметът Сашо Иванов.
Заради лошото състояние на тръбите пък, той обмисля пълна реконструкция на мрежата.
„Засега няма мярка, по която може да кандидатстваме с европроект, но обмисляме вариант за финансиране по някой от фондовете”, обясни още Иванов.


 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети