Разследват в Дупница Христо Стоичков за заплахи срещу рефер

DenNews.bg
23.03.2012
размер на текста:

Дупнишки криминалисти ще разследват легендата на българския футбол и настоящ страши треньор на Литекс Христо Стоичков за заплахи към рефера Богомил Маринов-Мечката. Това стана ясно от изявление на Маринов пред Асоциацията на футболните съдии у нас. Мечката бил обиждан и залашван с насилствен край на кариерата му след мача Литекс-Славия, в който той даде пресилен червен картон на бразилското острие на Стоичков Никасио.
Маринов депозирал жалба в столичното Второ РУП, след като във вторник телефонът му почервенял от пиперливия език на Камата. Разследването е пренасочено в полицейското управление в Дупница, защото по време на обаждането Мечката бил в града.
До момента жалбата все още не е пристигнала в Дупница, но това се очаква да стане през идната седмица.
Реферът е пуснал жалба срещу Стоичков и в Българския футболен съюз.
„Стоичков ми се обади във вторник вечерта. Представи се и започна първо да ме обижда, а след това и да ме заплашва. Каза още, че това е бил последния ми мач като съдия, но не ми даде възможност да му обясня, че аз вече съм взел решение да се откажа от професионалния футбол. Искам обаче да остана в аматьорския футбол. Обичам много футбола и съдийството и не мога да си представя, че ще живея без тях. Да, вярно е, че разликата в хонорарите е огромна, но не всичко в живота е пари", заяви пред сайта на Асоциацията на футболни съдии в България Маринов.
"Не съм дал на никой да ме мачка, няма да позволя и сега, пък било то и Христо Стоичков. Постъпих така, както всеки човек би направил на мое място. Аз не казвам, че съм безгрешен, но така съм преценил, така съм отсъдил. Представяте ли си какви последствия би имала една отмяна на картон – след това всички отбори ще искат същото. Винаги съм искал да бъда коректен, но който не работи, той не греши", добави още реферът.
Номерът, от който Маринов е получил обажданията е проверен и се оказал личния телефон на Камата.
Председателят и мениджър на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов бил един от първите, които научили за решението на 34-годишния Маринов да не ръководи повече мачове в "А" и "Б" група.
На въпросния мач Литекс – Славия нападателят на ловчанлии Никасио бе изгонен за два жълти картона. Вторият картон бе доста спорен, тъй като не се видя бразилецът да извършва нарушение срещу защитника на „белите” Даниел Златков.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети